Fooks Kitchen

Het ontwerpen van een logo dat aansluit op het concept

Jaar

2019

Klant

Fooks Kitchen

Voor het veelbelovende Fooks Kitchen werd ik uitgekozen om een logo te creëren dat perfect aansluit bij de essentie van het bedrijf. Gelegen in de bruisende foodhall van het centrum van Breda, onderscheidt Fooks Kitchen zich met specialiteiten als ramen & Dim Sum, rechtstreeks uit de Oosterse keuken.

Bij aanvang koesterde de opdrachtgever de wens voor een strak en eigentijds logo. Hoewel het oorspronkelijke idee een speels lettertype omvatte, evolueerde dit later naar een strak schreefloos ontwerp. De zoektocht naar een beeldmerk met hints van ramen en Dim Sum was de volgende stap, waarbij bamboe in de keukenarchitectuur werd geïntegreerd om de Oosterse sfeer te versterken.

Fooks Kitchen, als een van de culinaire hoogtepunten in de nieuwe foodhall van Breda, is dé bestemming voor liefhebbers van Oosterse smaken. Het centrale beeldmerk weerspiegelt de rijke variëteit aan gerechten die de keuken te bieden heeft, terwijl het doordachte lettertype een Aziatische uitstraling toevoegt, bezoekers uitnodigend om de culinaire ontdekkingsreis te starten.
Na nauw overleg met de opdrachtgever werd besloten om het beeldmerk te omringen met een cirkel, zoals weergegeven in het centrum van de foto. Hoewel mijn persoonlijke voorkeur uitging naar een woordmerk, resulteerde dit in twee boeiende varianten die de veelzijdigheid van Fooks Kitchen weerspiegelen. Het begin van een visueel avontuur dat de unieke smaakbeleving van Fooks Kitchen perfect weerspiegelt.

Meer werk
Meer werk
Meer werk
Meer werk
Meer werk
Meer werk